Respijtzorg biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken even helemaal aan een ander over te laten. De bedoeling is dat de mantelzorger even vrijaf van de zorg heeft. Dat is erg belangrijk, zeker wanneer de zorg intensief is. U hoeft zich zeker niet schuldig te voelen als u hier behoefte aan heeft. Respijt verrijkt het (sociale) leven van zowel de hulpbehoevende als de mantelzorger en zorgt ervoor dat u de zorg beter vol kunt houden.

 

Mogelijkheden
Respijtzorg door beroepskrachten kan zowel in een instelling als bij mensen thuis plaatsvinden. Voorbeelden zijn dagopvang, logeerhuizen, zorgboerderijen en professionele respijtzorg thuis.
Heeft u ondersteuning nodig bij het vinden van passende respijtzorg, dan kunt u contact opnemen met de mantelzorgconsulent van Welzijn Putten.

Welzijnsdiensten
Welzijn Putten biedt zelf een tweetal respijtarrangementen voor mantelzorgers, die zorg hebben voor een naaste met een geheugenproblematiek.
Hiervoor verwijzen we u naar onze website.

Contact
Wilt u meer informatie over de ondersteuning die Welzijn Putten u als mantelzorger kan bieden? Neem dan contact op met de mantelzorgconsulent via telefoonnummer 0341-357078 of het contactformulier.