Maatschappelijke Stage

Jong geleerd is oud gedaan!

Wat is maatschappelijke stage?
De MaS (afkorting van maatschappelijke stage) is bedoeld als kennismaking met vrijwilligerswerk: onbetaald iets doen voor een ander en tegelijkertijd werken aan je persoonlijke ontwikkeling, tijdens de middelbare schoolperiode.

Scholieren
Ben jij scholier en zoek je een maatschappelijke stage met uitdaging? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Wij helpen jou bij het zoeken naar een passende maatschappelijke stage.
Bij Maatschappelijke stage (MaS) maak je kennis met het vrijwilligerswerk bij een non-profit organisatie. Deze organisaties zijn vaak stichtingen en verenigingen en zijn te vinden in vele sectoren. Voorbeelden van deze organisaties zijn bijvoorbeeld je eigen sportvereniging.
Leerlingen van Groevenbeek kunnen zich voor een stage wenden tot het stagebureau van hun school/of via de site www.mas4you.nl.
De inlogcode krijg of heb je al via school.
Leerlingen uit Putten van andere scholen kunnen aankloppen bij het Servicepunt voor de inlogcode voor hun school.
Op de site www.mas4you.nl kun je zelf een leuke stage uitzoeken.

Organisaties
Jongeren maken door middel van hun maatschappelijke stage kennis met de samenleving. Zij nemen een kijkje achter de schermen bij (vrijwilligers)organisaties en leren wat het is om zich vrijwillig in te zetten. Deze vorm van jongerenparticipatie is een verrijking voor uw organisatie. Jongeren brengen nieuwe kennis en energie mee, een frisse blik op uw organisatie en uw activiteiten. U kunt met de inzet van jongeren wellicht een nieuw aanbod opzetten of oud aanbod verbeteren. Soms blijven jongeren zich na hun stage vrijwillig voor u inzetten. Of ze maken hun ouders enthousiast voor uw organisatie.

Investeer in de vrijwilliger van de toekomst!
Investeert u in de vrijwilliger van de toekomst?! De scholieren van nu zijn namelijk de vrijwilliger van morgen!
We nodigen u als vrijwilligersorganisaties van harte uit om passende stageplaatsen aan te bieden op de site www.mas4you.nl