Informatie vrijwilligerswerk

Voor vrijwilligers

U hebt zin om vrijwilligerswerk te gaan doen. Misschien hebt u al wel een bepaald soort werk voor ogen. Het kan ook zijn dat u gewoon het ‘gevoel’ hebt iets te moeten gaan doen, maar nog niet weet wat. In beide gevallen zult u bij SWP het juiste vervolg aan uw plan kunnen knopen. Hebt u al een idee of voornemen? Lees dan hieronder verder over de Vacaturebank, Talentenbank en persoonlijke bemiddeling.

Vacaturebank
In de SWP Vacaturebank staat voor elk wat wils. Of u nu graag met kinderen, ouderen, migranten of dieren werkt, voor al deze interesses hebben we een uitgebreide verzameling vacatures.
U kunt zich inscrijven als vrijwilliger.Dit kan mondeling, schriftelijk,  en digitaal.

Persoonlijke bemiddeling
U bent u als vrijwilliger welkom om de Vacaturebank te bezoeken. Iedere werkdag tussen 10.00 en 16.00 uur is de Vacaturebank geopend en kunt u bij ons binnenlopen om vacatures te bekijken.

Voor organisaties

Vrijwilligers. Ze zijn het cement van de samenleving en zorgen vaak voor nét dat beetje extra. Een persoonlijk praatje, een geordend archief, een geolied evenement, koffie voor iedereen, bijgespijkerde leerlingen en nog veel meer. Ze geven tijd en aandacht en delen hun kennis en expertise. Omdat ze het willen, omdat ze het kunnen of omdat ze er zelf iets van willen leren.

Als uw organisatie op zoek is naar vrijwilligers, is het belangrijk hun motieven te kennen en daarbij aan te sluiten. SWP kan daarbij helpen. Vrijwilligers zijn geen vervangers van betaalde medewerkers, maar leveren hun eigen toegevoegde waarde aan uw organisatie!

Vacaturebank
Uw vacature(s) kunt u melden bij ons Servicepunt. Dit kan mondeling, schriftelijk en digitaal. Er zijn geen kosten aan verbonden. Zodra de vacature is vervuld, verzoeken wij u dit aan ons door te geven. De inhoud van de vacature blijft de verantwoordelijkheid van de organisatie.

 

 

 

 

fbTwitterNieuw

Bijstandsuitkering

Gemeente Putten wil dat mensen met een bijstandsuitkering die geen betaald werk kunnen doen wel deel uit maken van de samenleving. Voor sommige mensen is vrijwilligerswerk daar geschikt voor. Daarom heeft de gemeente SWP de opdracht gegeven om deze mensen te begeleiden naar vrijwilligerswerk. De mensen die de gemeente hiervoor selecteert kunnen (nog) geen betaald werk doen door ziekte of een beperking, maar ze kunnen wel een bijdrage leveren waar een ander iets aan kan hebben.

Het vrijwilligerswerk helpt deze mensen om nieuwe mensen te leren kennen, dag- of een weekritme te verkrijgen. Ook voelen zij zich weer nuttig. SWP zoekt de vrijwilligerswerkplekken dan ook vooral door de week en op regelmatige. Een voorwaarde is het samenwerken met collega’s.

Veel Puttense vrijwilligersorganisaties willen mensen met een bijstandsuitkering graag een kans geven. Soms moeten functies een beetje aangepast worden om de mensen een passende werkplek te bieden, maar ook dat lukt. Inmiddels zijn mensen aan de slag bij SDC, de Schauw, Interakt Contour, Zorgerf Buitenland en het Taalhuis.

Wilt u meer informatie over vrijwilligerswerk, vrijwilligers in uw organisatie of vrijwillige inzet van mensen meteen bijstandsuitkering?

Neem dan contact op met:

Simone van Ee, Projectleider Vrijwillige Inzet

tel: 0341- 357087

Vrijwilligerswerk verrijkt…