Mantelzorg

Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen.
Mantelzorg is niet de alledaagse zorg voor, maar langdurig en onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis.

 

Bent u mantelzorger?
Zorgt u voor een familielid of bekende met een chronische ziekte, handicap of hoge leeftijd? Vaak is dit van grote invloed op uw eigen leven. Dat kan gaan om de tijdsbesteding, veranderende rollen, uw eigen emoties en allerlei zaken die er geregeld moeten worden.

Laat van u horen!
Hoeveel mantelzorgers zijn er in Putten, welke ondersteuningswensen zijn er, waar bestaat de mantelzorg uit. En zo zijn er nog meer vraagstukken , waar wij graag meer zicht op zouden willen hebben.
Behalve dat wij u, indien wenselijk, kunnen ondersteunen in uw taak, is het ook van belang dat er zicht is op de Puttense mantelzorgers, zodat de gemeente haar beleid daar op kan afstemmen.
Wilt u zich aanmelden als mantelzorger? Dan kunt u hier uw gegevens invullen.

 

Platform Mantelzorg Putten

In april 2017 is er een start gemaakt met het Platform Mantelzorg Putten. Het platform is opgericht om ondersteuningsbehoeften en/of knelpunten van mantelzorgers inzichtelijk te krijgen om overbelasting van mantelzorgers te voorkomen. Het Platform Mantelzorg kan adviseren aan bijvoorbeeld beleidsmakers van de gemeente en zorg organisaties in Putten.

Het Platform Mantelzorg Putten bestaat uit Puttense mantelzorgers die het belangrijk vinden dat mensen die mantelzorg verlenen met hun vragen terecht kunnen op één centraal punt. Hierdoor komen de wensen en behoeften van mantelzorgers beter in beeld. SWP heeft de taak om het Platform Mantelzorg te ondersteunen in haar werkzaamheden.

 Het Platform Mantelzorg is op dit moment in oprichting, dit betekent dat er gekeken wordt naar zaken zoals: hoe vaak komen wij bij elkaar, hoe functioneren andere mantelzorgplatforms en wat kunnen wij hier in Putten van leren? Maar ook: wat willen wij betekenen voor mantelzorgers in Putten en hoe gaan wij dit bereiken?

Graag nodigen we mantelzorgers uit om zich aan te sluiten bij het platform. Als u interesse heeft om deel te nemen aan het Platform Mantelzorg Putten, neem dan contact op met Tanja van Driel, Projectleider Sociale Netwerken bij SWP, tel: 0341-357078 of vul het aanmeldformulier in via de link hieronder.

Aanmelding voor het Platform Mantelzorg Putten

 

Contact
Wilt u meer informatie over de ondersteuning die Welzijn Putten u als mantelzorger kan bieden? Neem dan contact op met de Projectleider Mantelzorg via telefoonnummer 0341-357078 of het contactformulier.